De fietsclub

PERSBERICHT AFLEVERING 7 ‘DE FIETSCLUB'

Mountainbiken over de Sallandse Heuvelrug, fietssnelwegen en gadgets die het fietsplezier vergroten.

Racefietsen, e-biken, mountainbiken, gravelbiken, handbiken, crossfietsen…of hele oude fietsen…Alles komt aan bod in de 9-delige serie ‘De Fietsclub’ die vanaf 30 augustus elke dinsdag om 17.30 uur te zien is op RTV Oost.

In aflevering zeven fietst presentator André van der Zee een ‘rondje Sallandse Heuvelrug’ met de ZaMi- dames uit Haarle. Elke zaterdagmiddag stappen de dames op hun MTB’s en kiezen een mooie route. Deze keer ging de tocht langs de vlakbij gelegen Palthetoren op de Sprengenberg. En omdat de blauwe mountainbikeroute op de Sallandse Heuvelrug na de tijdelijke afsluiting vanwege beschermde diersoorten weer open is, konden de dames hun energie ook kwijt op de uitdagende single-tracks van deze route.

In de aflevering is er ook aandacht voor de F35, de fietsverbinding van 62 kilometer die loopt van Nijverdal tot de Duitse grens. Projectleider Richard ter Avest legt uit aan welke eisen een fietssnelweg moet doen, wanneer het gehele tracé gereed is en welke ambitie de provincie Overijssel heeft met betrekking tot fietssnelwegen.

Ook komt het Smart Connected Bicycles-project aan bod. Onderzoekers, waaronder Mario Boot van de Universiteit Twente, testen hoe nieuwe fietstechnologie door fietsers ervaren worden en hoe gadgets die het wegdek monitoren of je activiteit of stressniveau meten de veiligheid en het fietsplezier kunnen bevorderen.

‘De Fietsclub’ zie je op dinsdag 11 oktober en zaterdag 15 oktober om 17:30 uur (en elk uur erna) bij RTV Oost.

De Fietsclub Quiz

Aansluitend aan De Fietsclub kun je elke week meespelen met De Fietsclub Quiz om 17.45 uur op TV Oost en de hele week op www.rtvoost.nl/defietsclub. Wat weet jij over de Tour de France, Ronde van Overijssel en onze wielerhelden? Doe mee en maak elke week kans op een RTV Oost fietsshirt. Speel je elke week mee? Dan maak je kans op de hoofdprijs: een fiets naar keuze ter waarde van 1.500 euro.

Fietshelden, fietsroutes, tips, innovaties en bijzondere ontmoetingen, je ziet het allemaal in De Fietsclub! Vanaf 30 augustus iedere dinsdag om 17:30 uur, gevolgd door De Fietsclub Quiz om 17.45 uur. De afleveringen worden op dinsdag elk uur herhaald en ook op zaterdag. Kijk voor alle uitzendtijden in de tv-gids op www.rtvoost.nl/tv. Alle informatie over de serie en de quiz vind je op www.rtvoost.nl/defietsclub.

Foto’s: fragmenten uit De Fietsclub (rechtenvrij)